As part of the effort to rescue this beautiful Victorian house that was failing structurally, the architects lowered the floor of the existing cellar and removed the floor of the front room altogether to create a well-lit double-height dining area at the front of the house, leading into a walk-in kitchen and then into a living room with a large marble fireplace and view onto the read garden. The rear part of the former living room is left as a mezzanine room and upstairs the bedrooms and bathrooms were re-modelled within the existing house envelope.

Our involvement consisted of:

  • Supply and fit of grey marble fireplace
  • Supply and fit of kitchen tops in Calacatta effect man-made quartz
  • Supply of hexagonal marble effect mosaic tiles for the bathrooms
  • Supply of 900x900mm floor tiles for the extended living / dining / kitchen area at the lower floor
  • Supply of white washed engineered oak flooring for the ground floor and the stairs

 

Architects: Charles Barclay Architects